Rozmarīna nosaukums cēlies no latīņu vārda "Rasa Navy". Jau senos laikos ēģiptieši, grieķi un romieši rozmarīnu izmantoja kā svētu sastāvdaļu brīnišķīgu ēdienu pagatavošanai, nevis dziedināšanai.
Rozmarīna nosaukums cēlies no latīņu vārda "Rasa Navy". Jau senos laikos ēģiptieši, grieķi un romieši rozmarīnu izmantoja kā svētu sastāvdaļu brīnišķīgu ēdienu pagatavošanai, nevis dziedināšanai.
Rozmarīns satur dažādas ēteriskās eļļas, piemēram, cineolu, pinēnu, monoterpēnus (borneolu, limonēnu), kamparu un flavīnu. Rozmarīna karnosicīds ir pazīstams arī ar savu antioksidantu iedarbību. Rozmarīns kā kulinārijas augs ir populārs daudzās valstīs. Tas dod Vidusjūrai dažādus ēdienus, ko bieži izmanto gaļas ēdieniem, bet lieliski piemēroti arī dārzeņu ēdieniem. Tas labi sader ar pētersīļiem, timiānu un ķiplokiem.
Sastāvdaļas: vislabākās kvalitātes sagriezts rozmarīns*
* no bioloģiskās lauksaimniecības.
Neto daudzums : 50g
Uzglabāšanas apstākļi : Uzglabāt sausā, vēsā, tumšā, bērniem nepieejamā vietā.
Izcelsme: ES lauksaimniecība
Ražotājs: Seyfried Naturwaren, Vācija
Vokietija